Piilolinssit

Piilolinsseissä löytyy nykyään lukuisia erilaisia linssityyppejä erilaisiin käyttötarpeisiin ja elämäntyyleihin. Valikoimissamme ovat Alcon, Bausch & Lomb sekä Acuvue-merkkien valikoimat, joista löytyvät myös sinulle parhaat vaihtoehdot.

Piilolinsseillä voidaan korjata liki- ja kaukotaitteisuutta, uusimpina ovat myös moniteholinssit sekä hajataittoisuutta korjaavat linssit. Piilolinsseissä on myös värillisiä linssejä, joilla voit vaihtaa tai tehostaa silmän väriä.

Piilolinssien valinta

Piilolinssien hankkiminen alkaa aina optikon tekemällä perustutkimuksella, jossa optikko tutkii näön lisäksi silmän mm. mikroskoopilla, jotta varmistetaan piilolinssien soveltuvuus asiakkaalle sekä käytettävän linssin vaadittava kaarevuus ja koko, joka valitaan aina yksilöllisesti. Seuraavana on asiakkaan käyttötarkoituksen ja toiveiden mukaisten linssivaihtoehtojen kartoitus ja linssien sovitus, jossa selviää että linssi keskittyy silmään oikein ja liikkuu sopivasti. 

Jälkitarkastus tehdään n. viikon tai kuukauden kuluessa käytön aloituksesta tai linssityypin vaihtamisen jälkeen, jotta voidaan varmistaa että linssi toimii käytössä toivotulla tavalla. Tällöin esim. linssien kaarevuutta voidaan muuttaa, jotta linssi sopisi asiakkaalle paremmin.

Piilolinsseissä vaihto-ohjelma

Piilolinsseissä vaihto-ohjelma tarkoittaa kuinka kauan samaa linssiä käytetään ja jako on käytännössä päivittäin vaihdettavat kertakäyttölinsseihin, kuukausilinsseihin. Päivittäin vaihdettavat linssit eivät vaadi puhdistusnesteiden käyttöä, vaan jokaiselle käyttöpäivälle otetaan pakkauksesta uudet linssit. Pidemmän aikavälin linsseissä on myös vaihtoehtoja, jotka voivat olla silmissä pidempiä aikoja ja joita ei tarvitse poistaa silmistä edes nukkuessa.

Piilolinssien hoito

Muut kuin kertakäyttöiset linssit vaativat myös hoitoa, jolla varmistetaan että linssit puhdistuvat käytön välissä. Piilolinssejä säilytetään niille tarkoitetussa säilytyskotelossa sekä linsseille tarkoitetussa puhdistusnesteessä. Linssien puhdistus on tärkeää, jotta linssiin kertyvät epäpuhtaudet eivät aiheuta silmätulehdusta. Autamme sinua valitsemaan sopivan nesteen käyttämillesi piilolinsseille.

Valikoimissamem mm. kotimainen BioTwinin kostuttava hoitoneste kaikille piilolinsseille. BioTwin sopii myös herkkäsilmäisille!

BioTwin piilolinssinesteet